Referentie

Maandabonnement via Pro4Staff verlost Mobilize IT van AVG-stress

 

Frank van Leerdam van Mobilize IT

Frank van Leerdam van Mobilize IT

Als ondernemer in telecom, ICT en telefonie ‘moest’ ook Frank van Leerdam met zijn Mobilize IT iets met de AVG. De veelbesproken Algemene verordening gegevensbescherming verplicht bedrijven die persoonsgegevens verwerken strenge maatregelen te nemen om lekken te voorkomen. Bij overtreding zijn boetes niet kinderachtig.

Mobilize IT helpt mkb-ondernemers aan ICT, clouddiensten en telecom. Frank: “We zijn met drie medewerkers misschien geen groot bedrijf, maar onze klanten werken wel met pakketten van bijvoorbeeld Exact, Microsoft en andere partijen die diensten leveren. En dus hun gegevens verwerken. Ik vind het niet meer dan normaal dat je die privacy fatsoenlijk hebt geregeld. Maar ik vond het te veelomvattend om er zelf in te duiken.”

Mobilize IT nam Sander Hoogland van Pro4Staff in de arm. “Sander heeft het heel professioneel opgepakt. Ik heb hem het hele dossier gegeven: dit is wat wij doen, dit zijn de gegevens die wij registreren, hiermee kun je aan de slag”. Hij heeft alles uitgezocht en er een compleet dossier van gemaakt. Dat is naar alle tevredenheid gegaan. Ik heb op orde wat ik op orde moet hebben. Zo nu en dan hoor ik bij klanten van ons dat ze ook met AVG-vragen rondlopen. Dan zeg ik al: “Daar heb ik wel iemand voor!” Ik ben dus ambassadeur voor Pro4Staff geworden, zegt Frank met een lach.

 

Abonnement

Als er eenmaal een dossier ligt dat AVG-proof is, is het nog niet gedaan. In feite is zo’n dossier niets meer of minder dan een momentopname. Komt er een externe leverancier bij, dan verandert dat de zaak al. Frank: “Om die reden heb ik toen ook een maandabonnement afgesloten bij Pro4Staff. Dan heb je ook de zekerheid dat je blijvend aan de regelgeving kunt voldoen. Als ik nu een vraag heb, dan hoef ik Sander alleen maar even te bellen.”

Heeft hij in de tussentijd al netelige privacykwesties aan de hand gehad? Frank: “Gelukkig nog niet. Maar het kan zomaar gebeuren. Van de week stond er ook weer iets in de krant erover. Daarom is het essentieel dat je het als ondernemer goed dichttimmert. Daar ben ik wel van doordrongen.”